Lentoliput varattu, viisi viikkoa muuttoon

Nyt ne lentoliput todellakin on digitakataskussa ja lähtöpäivämäärä viiden viikon päässä! Tähän päivään saakka kaikista valmisteluista huolimatta minua on salaa kalvanut epäilys siitä toteutuuko muuttomme ollenkaan, mutta lentolippujen varaaminen ja lähtöpäivämäärän saaminen pyyhkäisi viimeisetkin epäilyksensiemenet mielestäni. Kohta lähdetään.

IMG_5366

Heti liput varattuamme Espanjan mies ja minä molemmat vaihdoimme vaihdetta suurempaan lähtövalmisteluissamme, ja viime päivät ovatkin olleet täynnä pähkäilyä siitä mitä pakataan ja muutetaan Espanjaan, mitä taas myydään tai annetaan pois. Kun kuutiometri tavaraa muuttokuormassa maksaa 200-250€, on jokaista isompaa esinettä mietittävä tarkkaan: ”Mikroaaltouuni? Annetaan vaikka äidille. Pölynimuri ? Otetaan mukaan, onhan se noin pienikin.” Tosi hankalaksi päätökseksi on osoittautunut meidän viisi vuotta vanha Pohjanmaan kalustetehtaan vuodesohva, joka veisi yksin kaksi kuutiometriä muuttokuormasta, mutta joka on toisaalta niin ihana, käytännöllinen ja hyvälaatuinen, että tällä hetkellä olemme molemmat sen mukaanottamisen kannalla. Mutta jos otamme sen emme sitten paljon muita huonekaluja voikaan ottaa, jotta muuttomme kustannukset pysyivät jotenkin järkevinä. Muutama ystävä ja sukulainen on jo ilmoittanut haluavansa ostaa joitakin huonekaluja ja tavaroita joita emme ota mukaamme. Eräs ystäväni harkitsee automme ostoa.

Vaikka omaisuutemme vähentäminen tuottaakin päänvaivaa, on se myös äärimmäisen tyydyttävää. Mikä siinä onkin että muutama tavarasta tyhjennetty hylly saa niin hyvälle mielelle? On jotenkin ihanaa vapauttaa itsensä tavarasta. Onneksi muutimme Suomeen aika kevyin kantamuksin vasta vajaa kuusi vuotta sitten (muistaakseni kuusi kuutiometriä tavaraa silloin), joten ei meillä ole ollut montaa vuotta aikaa haalia lisää tavaraa. Silloin tosin muutimme 7kk vanhan vauvan kanssa jolla ei kovin montaa lelua vielä ollut. Nyt meiltä löytyy kahden lapsen lelut, pyörät, potku- ja skeittilaudat, talvivaatteet, luistimet, pulkat ja kurakelivaatearsenaalia jne. Apua. Pitäisiköhän jättää ainakin kuravaatteet suosiolla Suomeen?

Olimme Hietaniemen kirpputorilla perjantaina myymässä lähinnä pieniä lasten vaatteita, leluja ja kenkiä. Päivä oli ihanan aurinkoinen ja kauppa kävi. Karkki nautti myyjänroolistaan ja Papukin jaksoi ihailtavan hyvin koko päivän kanssamme torilla.

Jännitämme huomista päivää sen isoimman myytävän, asuntomme, tähden. Viime keskiviikon asuntoesittelyssä oli käynyt nuori perhe, joka oli ollut heti kiinnostunut asunnostamme. He olivat jo olleet yhteydessä pankkiinsa, jonka jälkeen he sopivat välittäjämme kanssa tapaamisen huomiseksi. Odottelemme siis tarjousta. Kunpa se nyt olisi hyväksymisen arvoinen, jotta tämäkin iso pala loksahtaisi paikoilleen ennen lähtöämme! I’ll keep you posted!

2 vastausta artikkeliin “Lentoliput varattu, viisi viikkoa muuttoon

  1. Ihanaa, että muutto etenee ja lentoliputkin on nyt taskussa! Tiedän niin sen vapauttavan fiiliksen, kun tavarasta pääsee eroon. Omat kamppeeni olen onnistunut jo melko vähäisiksi karsimaan Skotlantiin muuttoa varten – reppureissaaminen opetti, että ihminen pärjää oikeasti vähällä!

    Tykkää

    1. On se vaan ihan oikeasti jotenkin puhdistava kokemus tämä tavaran minimisointi! Lontoossa asuessani totuin elämään kimppakämpissä omistamatta yhtäkään omaa huonekalua. Se ihana tunne kun voi vain pakata ja vaihtaa paikkaa tai matkustaa tuosta vaan! Lasten kanssa tavaraa kertyy pakostakin enemmän. Skotlannissa on niin upeita paikkoja, toivottavasti pääset reissaamaan siellä paljon!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s